sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen dicht bij dubbele cijfers tegen Be Quick

Gepubliceerd op 10 juli 2012 23:57
sc Heerenveen dicht bij dubbele cijfers tegen Be Quick

sc Heerenveen kwam dinsdagavond in het duel tegen Be Quick Dokkum één doelpunt te kort om dubbele cijfers te halen. In Dokkum, waar Be Quick haar 75-jarige bestaan vierde, won Heerenveen met 0-9. Aan de hand van uitblinker Hakim Ziyech bereikte de ploeg van Marco van Basten voor rust al een 0-4 stand, die in de tweede helft door een verjongde ploeg werd vergroot naar een uiteindelijke 0-9 zege.

Hakim Ziyech was in de eerste helft de absolute smaakmaker aan de kant van sc Heerenveen. Toen de middenvelder halverwege de rust een plekje zocht om de tweede helft vanaf de kant te bekijken, werd hij eerst uitgebreid gefeliciteerd en gecomplimenteerd door zijn ploeggenoten.

Ziyech was dan ook in de eerste helft bij vrijwel al het gevaar van sc Heerenveen betrokken, waaronder bij twee van de vier goals. Het begon al na twee minuten, toen Ziyech na een mooie één-twee met Rajiv van La Parra werd gehaakt in het strafschopgebied. De Duitse spits Mark Uth schoot de toegekende strafschop binnen: 0-1. Diezelfde Uth, die sterk speelde, gaf acht minuten later een goed passje waaruit Matthew Amoah de 0-2 kon binnentikken. Binnen het half uur zorgde Rajiv van La Parra met een mooie uithaal voor het derde sc Heerenveen-doelpunt. Hakim Ziyech bekroonde zijn prima optreden met een verdiende treffer, tien minuten voor rust . Dat deed hij in stijl, door een vrije trap van zo'n 25 meter prachtig in de bovenhoek te vuren.

Hakim Ziyech was in de eerste helft de grote uitblinker bij sc Heerenveen
Hakim Ziyech was in de eerste helft de grote uitblinker bij sc Heerenveen

Ziyech liet het afgelopen weekend al weten dat hij zich in deze voorbereiding wil laten gelden bij het eerste team. ,,Als je de komende tijd wat wilt bereiken, moet je je nu laten zien. En dat hoop ik nu te doen," zei hij. Net als afgelopen vrijdag, toen het talent twee keer scoorde tegen Gaasterlân/Sleat, lukte het Ziyech ook in deze wedstrijd om zijn stempel te drukken.

Na rust werd de hele ploeg van de eerste helft vervangen door met name de jonge talenten van sc Heerenveen. In de 52e minuut kwam het eerste wapenfeit van de jeugd. Verdediger Jens Jurn Streutker opende fraai op Menno Heerkes, die vervolgens de bal via de handen van de keeper over het doel schoot. De daaropvolgende corner werd door Oussama Tannane prima genomen, en door Doke Schmidt op de lat gekopt. In de eerste helft raakte ook Jeffrey Gouweleeuw de lat, en bovendien nog een keer de paal.

Oussama Tannane was met zijn acties ook een opvallende nieuwe speler bij sc Heerenveen. Hij scoorde twee keer. Met een mooi schot werkte hij de 0-6 binnen, en met een knal uit stand zorgde hij in de slotfase voor de laatste goal van de avond: 0-9. Samir Fazli was Tannane telkens met een treffer voor. De Macedonische spits maakte de vijfde en de achtste goal voor sc Heerenveen. Tussendoor legde Fazli de bal prima klaar voor Marten de Roon, die hieruit zijn eerste Friese treffer binnenschoof. Veel sc Heerenveen-doelpunten in Dokkum, maar genoeg voor dubbele cijfers was het uiteindelijk net niet. 

Oussama Tannane scoorde na rust twee keer
Oussama Tannane scoorde na rust twee keer

Be Quick Dokkum - sc Heerenveen 0-9
2. Uth (p.) 0-1
10. Amoah 0-2
27. Van La Parra 0-3
36. Ziyech 0-4
56. Fazli 0-5
59. Tannane 0-6
80. De Roon 0-7
82. Fazli 0-8
89. Tannane 0-9

Opstelling sc Heerenveen eerste helft:
Nordfeldt, Raitala, Gouweleeuw, Zomer, Kum, Van Anholt, Kums, Ziyech, Uth (37.Valpoort), Amoah, van La Parra

Opstelling sc Heerenveen tweede helft:
Vandenbussche, Aktaou, Streutker, Kruiswijk, Schmidt, De Roon, Heerkes, Bjarke, Tannane, Fazli, Valpoort (61.Slagveer)