Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 onderuit tegen AZ O15

Gepubliceerd op 3 oktober 2017 09:26
sc Heerenveen O15 onderuit tegen AZ O15

Nadat sc Heerenveen O15 vorige week hard onderuit was gegaan bij PSV O15, stond zaterdag de thuiswedstrijd tegen AZ O15 op het programma. Wilco Hellinga moest ten opzichte van een week eerder één wijziging doorvoeren. Melle Joop Witteveen viel toen namelijk geblesseerd uit en in plaats van hem stond Tim ten Voorde aan de aftrap.

In de eerste helft bleek al snel dat AZ O15 over een goed voetballende ploeg beschikt. sc Heerenveen O15 had moeite om kansen te creëren. Wel werd er gestreden voor elke meter en ook in de duels stonden de mannen van Wilco Hellinga prima hun mannetje. Quinten Klompstra, centrale verdediger, stapte een aantal malen prima door en hierdoor voetbalden de Friezen steeds beter mee.

Uiteindelijk was het echter wel AZ dat via een schitterende goal de leiding nam. Keeper Take Pierie was kansloos op een schot van bijna 25 meter. In het vervolg van de eerste helft kwam AZ O15 nog een aantal keren gevaarlijk voor de goal, maar Take Pierie wist een grotere achterstand te voorkomen.

In de tweede helft bleef het daardoor erg spannend. De Noorderlingen bleef veel strijd en arbeid leveren. Nadat een goal van AZ O15 afgekeurd werd wegens buitenspel, kregen de Friezen een aantal goede mogelijkheden om langszij te komen. Helaas stond eindigde een pegel van Juninho Garconius op de lat. Later in de tweede helft ging Caleb Asante, centrale verdediger, als extra spits fungeren. Het resulteerde in alles of niets voetbal en helaas kwamen de Friezen niet verder dan een balletje op de buitenkant van de paal.

Kortom een spannende wedstrijd met veel energie, waar sc Heerenveen O15 net niet het geluk had om een punt uit het vuur te slepen. Zaterdag speelt sc Heerenveen O15 opnieuw een thuiswedstrijd, dan ontvangt het Vitesse 015. De aftrap van dat duel is om 11.00 uur.

Opstelling sc Heerenveen O15:
Take Pierie, Willard Timmerman, Caleb Asante, Quinten Klompstra (Christiaan Sabuni), Roan van der Plaat, Imanuel Bonsu, Juninho Garconius, Yairo Hoffman, Jens Klaverboer (Darren Wevers), Tim ten Voorde (Timo Zaal) en Jens Schraven (Trustin van ’t Loo).