Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

A-junioren simpel langs zwak Volendam: 2-0

Gepubliceerd op 17 december 2007 00:00

De A-junioren van sc Heerenveen hebben zaterdag een vrij eenvoudige 2 – 0 overwinning behaald op degradatiekandidaat FC Volendam. Al in de 15e minuut kwam sc Heerenveen op een 1 – 0 voorsprong. Heerenveen domineerde de eerste helft, maar zag geen kans tegen de stug verdedigende Volendammers vaker het net te vinden. Ook na rust speelde het spel zich grotendeels af voor het Volendamse doel. In de 59ste minuut viel de beslissing toen een terecht toegekende strafschop onhoudbaar werd ingeschoten.(0–2).

Darko Bodul probeert een tegenstander op snelheid af te troeven. Bodul scoorde zaterdag de 1-0.
Darko Bodul probeert een tegenstander op snelheid af te troeven. Bodul scoorde zaterdag de 1-0.


Nadat beide ploegen in de eerste minuut een grote kans hadden laten liggen, werd al snel duidelijk dat er een behoorlijk krachtsverschil was. De Volendammers werden of vastgezet op eigen helft, of trokken zich vrijwillig terug voor het eigen doe. De wedstrijd speelde zich daarom grotendeels af op de Volendamse helft. In de 15e minuut nam sc Heerenveen na een prachtige aanval de leiding. Luciano Narsingh pikte een dieptepass op, verlengde naar de doorgelopen Xander Houtkoop, die de keeper omspeelde en Darko Bodul de kans bood om de bal in het net te tikken ( 1 – 0 ). In de 21e minuut had Luciano Narsingh moeten scoren, maar hij schrok zo van de onverwachte misser in de Volendam-defensie, dat hij vergat de bal in het doel te tikken. Een ieder dacht daarna aan een grote overwinning. Het liep echter anders. De combinaties waren kort, de eindpass was erg slordig en er werd voornamelijk door het midden, in de Volendamse fuik, gespeeld.

Hassan Bai Kamara in duel met een speler van Volendam.
Hassan Bai Kamara in duel met een speler van Volendam.


Er werden dan ook heel weinig kansen gecreëerd. De zonder overtuiging spelende Volendammers lieten ook bij balbezit weinig zien, zodat het een eenzijdige wedstrijd werd waarin weinig viel te beleven. In de tweede helft was het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft, hoewel er nu wel meer mogelijkheden kwamen. In de 59e minuut viel de definitieve beslissing. De naar binnen dribbelende Richard Stolte werd in het strafschopgebied onderuit getikt en de toegekende strafschop werd door Rico Wolven onhoudbaar ingeschoten, ( 2 – 0 ). Vlak daarna kwam Xander Houtkoop na een één-twee combinatie met Darko Bodul vrij voor de Volendam-keeper, maar die stopte de inzet ten kostte van een corner. Uit deze corner onstond een enorme scrimmage voor het Volendamse doel, maar uiteindelijk ging de bal via de buitenkant paal naast het doel.

Rico Wolven benutte zaterdag een strafschop en zorgde daarmee voor de 2-0 zege.
Rico Wolven benutte zaterdag een strafschop en zorgde daarmee voor de 2-0 zege.


In de 65e minuut stond Xander Houtkoop na een mooie dieptepass van Sofian Akoouili en een slim hakje van Darko Bodul opnieuw oog in oog met de keeper, maar ook nu werd het een corner. Volendam kwam er daarna één keer uit maar het schot van de doorgebroken rechtsvoor belandde op de buitenkant van de paal. Daarna gebeurde er niets meer en zo bleef het bij 2=0. Door deze zege klimmen de A-junioren van sc Heerenveen met 28 pnt uit 14 wedstrijden op naar de derde plaats, met een wedstrijd minder gespeeld en twee punten achterstand op lijstaanvoerder AZ ( 15 – 30 pnt ). De eerstvolgende wedstrijd is na de winterstop op zaterdag 26 januari in Rotterdam tegen Sparta Opstelling sc Heerenveen A1:doel : Zeinstra. achter: Bergsma ( 86 Dua), Kamara , Akouili, Wolven midden: De Vries ( Van Leijen), De Groot (67 Pala) voor : Narsingh ( 22 Ayoub), Bodul, Stolte ( 73 Jonsson )

Richard Stolte ((links) en Darko Bodul zetten een aanval op.
Richard Stolte ((links) en Darko Bodul zetten een aanval op.