Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Doke Schmidt verhuurd aan Go Ahead Eagles

Gepubliceerd op 10 juni 2013 17:10
Doke Schmidt verhuurd aan Go Ahead Eagles

sc Heerenveen heeft het aflopende contract van Doke Schmidt voor één seizoen verlengd, met een optie voor nog een seizoen. De 21-jarige talentvolle verdediger zal komend seizoen verhuurd worden aan Go Ahead Eagles, om daar Eredivisie-ervaring op te doen.

,,Het is belangrijk voor zijn ontwikkeling dat Doke aan spelen toe komt in de Eredivisie”, vertelt technisch directeur Johan Hansma. ,,De kans daar op is voor hem bij Go Ahead Eagles groter dan bij ons. Doke is afkomstig uit onze eigen jeugdopleiding. We willen niet te snel afscheid nemen van onze talenten, zoals dat eerder gebeurde met spelers als Lasse Schöne en Samuel Armenteros. Wij hopen dat Doke na volgend seizoen bij ons terugkeert met meer ervaring op Eredivisieniveau.”

Doke Schmidt doorliep de gehele jeugdopleiding bij sc Heerenveen. De speler debuteerde in het seizoen 2011/2012 in de hoofdmacht van de club en kwam dat jaar 17 wedstrijden in actie voor het eerste team. Onder trainer Marco van Basten speelde de verdediger afgelopen seizoen één competitieduel en één bekerduel. Met Jong sc Heerenveen veroverde Schmidt vorig seizoen het kampioenschap.