sc Heerenveen - FC Twente
24 augustus, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jong Heerenveen morst punten tegen Eagles

Gepubliceerd op 5 november 2018 20:48
Jong Heerenveen morst punten tegen Eagles

Jong sc Heerenveen is vanavond op 2-2 blijven steken tegen Jong Go Ahead Eagles. De Friezen bogen via treffers van Jizz Hornkamp en Marco Rojas na rust nog wel een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong, maar genoeg voor de zege was het niet. Jairzinho Slijngard zorgde er met zijn tweede goal van de avond voor dat Go Ahead Eagles een punt meenam uit Heerenveen.
 

,,Het voelt alsof we twee punten hebben laten liggen”, baalde trainer Michel Jansen na afloop. ,,Vooral in de eerste helft was het eenrichtingsverkeer van ons naar het vijandelijke doel. We speelden erg aanvallend en dat liep goed, maar de doelman van Go Ahead Eagles (Lars Jansen, red.) was een behoorlijke sta-in-de weg. Hij had veel goede reddingen.”

Dat de Friezen vlak voor rust op achterstand kwamen, was dus tegen de verhoudingen in. Slijngard schoot de bal langs Filip Bednarek: 0-1. ,,Een counter. Daar loerde Go Ahead op,” verklaart Jansen.

In de tweede helft kwam een goed antwoord. In de 58e minuut benutte Hornkamp een strafschop: 1-1. Enkele minuten later zette Rojas de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong. ,,Een zaalvoetbaldoelpunt op een veld”, genoot de trainer na van de fraaie treffer over een paar schijven. ,,Via onze doelman, Naess, Frederiksen en de diepgaande Van Bergen, kwam de bal uiteindelijk bij Rojas, die keurig afrondde. Het was daarna wachten op de 3-1.”

Die kwam er niet. Sterker nog, het werd 2-2 toen opnieuw Slijngard een kwartier voor tijd trefzeker was namens de gasten: 2-2.  ,, Tja, als we zelf de kansen niet afmaken, krijg je het deksel op de neus. Toegegeven: na rust waren de krachtsverhoudingen meer in balans, maar ook daarin hadden wij een overwicht.”

Door het morsen van punten moet het beloftenteam van sc Heerenveen aan de bak in de laatste drie wedstrijden van de poule. De Friezen moeten bij de eerste vijf eindigen om zich te plaatsen voor de kampioenspoule. Na het 2-2 gelijkspel van vanavond staan de beloften op een derde plaats, met slechts twee punten voorsprong op nummer zes Go Ahead Eagles.
 
 
 
Jong sc Heerenveen – Jong Go Ahead Eagles  2-2

44. Slijngard 0-1
58. Hornkamp 1-1 (p.)
61. Rojas 2-1
77. Slijngard 2-2
 
 
Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bednarek, Kongolo, Naess, Bruijn (46. Magnusson), Drkusic, Rojas, Van Bergen, Frederiksen, Hornkamp, Van Amersfoort, Mihajlovic (46. Westra),