Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Robert Veenstra nieuwe directeur sc Heerenveen

Gepubliceerd op 26 mei 2010 13:03
Robert Veenstra nieuwe directeur sc Heerenveen

Robert Veenstra (45) wordt per 1 augustus 2010 algemeen directeur en voorzitter van de directie van sc Heerenveen. Robert Veenstra is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van Stenden hogeschool met vijf vestigingen in Noord-Nederland en vier in het buitenland. Robert Veenstra woont in Burgum, is getrouwd en heeft drie kinderen.

In zijn nieuwe rol zal Veenstra leiding geven aan het directie/managementteam. De directie bestaat verder uit Jan van Erve, directeur commerciële zaken. Johan Hansma, oud speler/aanvoerder van het eerste elftal van sc Heerenveen wordt technisch manager en vormt met Ron Jans en Raymond Libregts het team dat verantwoordelijk wordt voor een strakke en professionele aansturing van het technisch beleid van sc Heerenveen.

Bart van der Meer, voorzitter Raad van Commissarissen van sc Heerenveen, zegt over de benoeming: ‘Stenden hogeschool werkt op een aantal fronten samen met sc Heerenveen en vanuit die hoedanigheid kennen we Robert al goed. Hij is een ambitieuze netwerker en professional met een regionale, nationale en internationale scope en een winnaars mentaliteit. Een bestuurder op basis van inhoud, overzicht en inzicht met een sterke focus op mensen en prestaties. Persoonlijk leiderschap tonen, stimuleren en ontwikkelen is de rode draad in zijn leven. Zijn carrière bij Essent en Stenden benadrukken zijn organisatorische, financiële en zakelijke competenties.´´

Met zijn statuur en persoonlijkheid in samenhang met de verbondenheid met de cultuur van Friesland en sc Heerenveen wordt Robert Veenstra gezien als de man die sc Heerenveen verder kan opstuwen in haar maatschappelijke, economische en sportieve positie als de club van het Noorden.

Bij de benoemingsprocedure waren betrokken het bestuur van de Stichting sc Heerenveen, de Raad van Commissarissen, de directie en Ron Jans. Alhoewel bij de directie ook persoonlijke afwegingen een rol spelen, zijn de meningen onverdeeld positief over Robert Veenstra. Tevens is de benoeming en directiestructuur met het bestuur van OSSH en Aktie ’67 besproken.

Over de positie van de huidige directeuren Yme Kuiper en Henk Hoekstra is op dit moment geen duidelijkheid. sc Heerenveen is nog in gesprek met zowel Kuiper als Hoekstra. Zo lang deze gesprekken gaande zijn, worden geen mededelingen gedaan, zo liet voorzitter Bart van der Meer van de RvC van sc Heerenveen vanmiddag weten.