Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O13 bereikt bekerfinale; O19 strandt in halve finale

Gepubliceerd op 9 mei 2018 13:31
sc Heerenveen O13 bereikt bekerfinale; O19 strandt in halve finale

Op dinsdag 9 mei stonden er weer een aantal wedstrijden op het programma voor de ploegen van de jeugdacademie van sc Heerenveen. Onder 19 speelde de halve finale van de beker tegen Feyenoord, Onder 17 kwam in actie tegen NAC Breda, Onder 15 oefende tegen Waterwijk en ook O13 speelde de halve finale in het bekertoernooi tegen Ajax O13-2.

sc Heerenveen O19 - Feyenoord O19 (1-3)

sc Heerenveen O19 wist gisteravond thuis niet te winnen in de halve finale van het bekertoernooi. In Heerenveen was Feyenoord met 1-3 te sterk voor de Friezen. De strijd in deze halve finale was er één die gedurende de wedstrijd steeds meer het karakter kreeg van echte bekerkraker.
 
Feyenoord nam het meeste initiatief in de eerste helft, maar kwam niet of nauwelijks door de goed georganiseerde defensie van sc Heerenveen. Beide ploegen zochten de kleedkamers in de rust dan ook op met een 0-0 tussenstand. Heerenveen oogde in het begin van de tweede helft wat nerveus en liet daardoor veel kansen onbenut voor het uitspelen van de counter. Na een korte drinkpauze kwamen de Friezen beter in de wedstrijd. Het elftal kwam meer aan de bal en drukte Feyenoord langzaam maar zeker steeds verder terug op hun eigen speelhelft.
 
De grootste kans was voor Quinzairo Boasman die een voorzet bij de tweede paal voor het inschieten had, maar de keeper van Feyenoord pakte de inzet bekwaam met zijn voeten. Na de rust was het opnieuw sc Heerenveen wat de aanval zocht, maar na een klein slippertje, in de verdere solide spelende defensie, profiteerde Feyenoord.
 
Joël Zwarts liet dit buitenkansje niet onbenut en schoot onberispelijk binnen, buiten het bereik van keeper Trevor Doornbusch. Even zat de schrik erin bij de Friezen, maar ze wisten zich terug te knokken in het duel. John Iredale werd een ware plaag voor de centrale verdedigers van de Rotterdammers. Iredale kwam één op één met de doelman, maar deze wist de aanval opnieuw met zijn voeten te redden.
 
In de 65e minuut was het wel raak voor Iredale. Na een goede dieptepass was hij iedereen en alles te snel af en schoot hij de 1-1 tegen de touwen. Ondanks de warmte besloten beide ploegen voor de winst te gaan om te voorkomen dat het op strafschoppen aan zou komen.
 
Het was Feyenoord dat acht minuten voor tijd mocht aanleggen voor een vrije bal. Via de muur werd deze van richting veranderd waardoor ook Doornbusch kansloos was. De stand werd 1-2. In een spectaculaire eindfase waar Heerenveen vol voor de gelijkmaker ging, was het Feyenoord dat in de zesde minuut van de blessuretijd de wedstrijd definitief in het slot gooide na een terecht gegeven strafschop.

''Ondanks het feit dat we graag de finale hadden willen spelen, kijken we terug op een mooi bekertoernooi. Een toernooi wat we waardig afgesloten hebben met een goede wedstrijd tegen Feyenoord. We hebben laten zien dat we gegroeid zijn het afgelopen seizoen. In september vorig jaar werd het nog 5-0 voor de Rotterdammers, maar vandaag hebben we er meer dan 90 minuten een echte wedstrijd van gemaakt. Daar ben ik enorm trots op. Dit gevoel moeten we meenemen naar de resterende drie competitiewedstrijden!”, aldus hoofdcoach Paul Raveneau.
 
Opstelling: Trevor Doornbusch, Quinzairo Boasman, Jorginho Soares, Vanja Drkusic, Marcello Beuker, Birkir Heimisson, Cain Seedorf (Christos Almpanis), Aleksander Palamar, John Iredale, Emil Frederiksen, Jan Ras ( Arjen van der Heide).

08052018239081_FPH1630

NAC Breda O17 - sc Heerenveen O17 (5-2)

sc Heerenveen O17 verloor gisteravond met 5-2 van NAC Breda 017. Meteen vanaf het begin van de wedstrijd liet NAC Breda zien dat zij deze wedstrijd wilden winnen. Zij toonden meer lef, branie, maar vooral ook meer duelkracht. NAC Breda kwam dan ook terecht op een 1-0 voorsprong door een afstandsschot.
 
Vlot daarna profiteerden de Friezen van een te korte terugspeelbal in de defensie van NAC. Rein Smit wist de bal te onderscheppen en schoot de 1-1 binnen. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam sc Heerenveen goed uit de startblokken en wist het via Stefan Westra op voorsprong te komen. “Helaas konden we hier geen goed vervolg aan geven”, aldus hoofdcoach Ronnie Pander: “Binnen no-time staan we met 3-2 achter en lopen we achter de feiten aan. Wij waren niet in staat om nog iets extra’s op te roepen en terug te komen in de wedstrijd.” Via een penalty en nog een veldgoal loopt NAC Breda uit naar een 5-2.
 
“Het is een bittere pil. Wij hebben nog een spannend resterend programma voor de bovenste zes plekken. Koppen bij elkaar en de energie erin blijven steken. Dat is de enige remedie!. We gaan ervoor!”
 
Opstelling: Joshua Roos, Sijtse Nijboer, Chima Anyasi ( Démo Koida), Guus Offerhaus, Kay Dollenkamp, Stefan Westra, Eddo Nyamsangya (Couhib Driouech), Djenahro Nunumete, Rein Smit, Nordin Tahboun, Dilivio Felida (Rinor Zejnullahu).

08052018239079_FPH1687

sc Heerenveen O15 - Waterwijk O15 (3-3) - oefenwedstrijd

sc Heerenveen O15 speelde gisteravond gelijk in een oefenduel tegen Waterwijk. Veel spelers van O14 kregen de kans om een volledige wedstrijd te spelen. In de eerste helft waren de Friezen slordig aan de bal en lag het tempo te laag. De spelers hadden 's middags een training afgewerkt en de warmte speelde ook een rol, waardoor het tempo lager lag dan normaal.
 
“We creëerden niet veel kansen, maar gaven ook niet veel weg. Uit het eerste schot op goal van Waterwijk kwamen we wel direct op een 0-1 achterstand. Dit bleef zo tot de rust”, aldus teammanager Michiel de Boer.

Na rust stond het vrij snel al 1-1. sc Heerenveen verdedigde vervolgens slap en kreeg ook al snel weer de 1-2 tegen. De Friezen werden daarna veel gevaarlijker en zo kwamen er ook meer kansen. Alleen het benutten van de kansen bleek lastig. Uiteindelijk schoot Roan v.d. Plaat de 2-2 binnen, maar door opnieuw een zeldzame uitval werd het weer 2-3. “Nadat Timo Zaal in de slotfase de stand weer op 3-3 bracht, hadden we de wedstrijd ook nog wel kunnen winnen, maar het bleef 3-3. Zaterdag spelen we weer voor de competitie. Dan tegen Ajax uit”, aldus De Boer.
 
Opstelling: De Groot, Sabuni, Valkema Zaal ( Hoffman), Samina, Oostra, Van ‘T Loo, Ten Voorde ( Van der Plaat), Klaverboer, Passacquale, Carconius ( Timmerman).

sc Heerenveen O13 - Ajax O13-2

sc Heerenveen O13 bereikte gisteravond de finale van de beker na een 3-0 overwinning op Ajax O13-2. De Friezen kwamen al snel op 1-0. In de vierde minuut scoorde Yoram de openingstreffer. Ruim tien minuten later zette sc Heerenveen ook al de 2-0 op het scorebord. Oyunbold tekende voor de ruimere voorsprong. In de tweede helft gooide sc Heerenveen de wedstrijd definitief in het slot; 3-0. Dat was tevens de eindstand van het duel.

sc Heerenveen O13 mag zich gaan opmaken voor de finale van de beker. Daarin zal het AZ treffen in Alkmaar.

08052018239084_FPH1466