Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O13 verliest van AFC O13

Gepubliceerd op 5 september 2016 08:50
sc Heerenveen O13 verliest van AFC O13

Zaterdag 3 september stond al lang in de agenda van het 013 team van sc Heerenveen. Na een lange vakantie, een aantal voorbereidingswedstrijden en toernooien begon zaterdag de competitie. sc Heerenveen O13 ging op bezoek bij AFC in Amsterdam. De Amsterdammers bleken na 60 minuten met 3-1 te sterk.

Met de voltallige selectie werd afgereisd naar Amsterdam om het in de seizoensouverture op te nemen tegen AFC Amsterdam. Boaz Zuman was door zijn blessure niet inzetbaar, de overige spelers waren fit en verschenen vol energie aan de aftrap.

De intentie van AFC was vanaf het begin goed zichtbaar. De ruimtes klein maken, duels winnen en de blauw-witten niet laten voetballen. Het team van trainer Robin Veldman kwam hierdoor zeer moeizaam van eigen helft af en stond in de beginfase continu onder druk. Op het middenveld werd een aantal keer balverlies geleden en voorin werden de duels makkelijk verloren. Hier maakte AFC dankbaar gebruik van en profiteerde in de tegenaanval. In de 15e minuut werd de score geopend door AFC uit een corner. Deze werd bij de tweede paal eenvoudig ingekopt door de fysiek sterkere Amsterdammers.

Kort daarna krijgt AFC op randje strafschopgebied een vrije trap door een onnodige overtreding. Deze vrije bal werd door de centrale verdediger beheerst en hoog in de goal geschoten (2-0). Bij de Friezen ontbrak het in deze fase aan doortastendheid. Duels werden te vaak in het voordeel van de tegenstander beslist en de eigen opbouw momenten waren onnauwkeurig.

Uit een omschakeling door balverlies op het middenveld, kon de rechtsbuiten van AFC vrij gemakkelijk de bal voorgeven bij de 2de paal. De bal kon daarna simpel binnengetikt worden, waardoor de Amsterdammers met een comfortabele 3-0 voorsprong de thee opzochten.

Na rust kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd. Duels werden vaker gewonnen en de aanvallers werden een aantal keer gevaarlijk op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde 15 mininuten voor tijd in een 3-1 stand. Een kopbal Trustin van 't Loo zorgde voor nieuwe energie in de wedstrijd. Heerenveen kwam beter in de duels en creëerde een aantal mogelijkheden of dreigende situaties waar de AFC-verdedigers moesten ingrijpen met overtredingen. AFC wist daarentegen in de tweede helft minder kansen te creëren. In de laatste 15 minuten heeft Heerenveen nog de kans om weer in de wedstrijd te komen. Een aantal standaardsituaties zorgen voor gevaarlijke moment richting de goal van de Amsterdammers, maar de stand bleef steken op 3-1.