Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 wacht lastig bekerduel tegen fysiek Vitesse

Gepubliceerd op 5 maart 2018 12:18
sc Heerenveen O15 wacht lastig bekerduel tegen fysiek Vitesse

sc Heerenveen Onder 15 neemt het woensdagavond in de kwartfinale van de beker op tegen Vitesse. Trainer Wilco Hellinga en aanvoerder Melle Joop Witteveen voorspellen een moeilijke wedstrijd tegen een fysieke ploeg.

Onder 15 bereikte de kwartfinale van de beker door een 0-1-overwinning in Eindhoven tegen PSV. "Dat was een mooie wedstrijd", vertelt de veertienjarige aanvoerder Melle Joop Witteveen. "Na ons doelpunt werden we teruggedrongen en was het vooral tegenhouden. Dat slaagde gelukkig. Het was na afloop een groot feest in de kleedkamer."

De overwinning op PSV was een enorme stunt, vertelt trainer Wilco Hellinga van Onder 15. "Echt een superprestatie. In die wedstrijd hebben we als een team gespeeld. We hebben voor elkaar gevochten en dat resulteerde in een prachtige overwinning."

02032018237355_FPH5775

Woensdagavond wacht op het eigen Sportpark Skoatterwâld het treffen met Vitesse. Eerder dit seizoen verloor sc Heerenveen Onder 15 met 0-2 van de Arnhemmers. "Zij zijn fysiek een stuk sterker dan wij", vertelt Witteveen. Dat vindt ook zijn trainer. "Op fysiek gebied en qua veldspel zijn ze verder. Het is eigenlijk David tegen Goliath. Het is voor ons een mooie uitdaging om te kijken waar we staan."

Het wordt tegen het sterke Vitesse dus vooral zaak om daadkrachtig te handelen. "Vooral bij corners en vrije trappen zullen we goed moeten verdedigen. Het wordt een lastig duel, maar als we met zijn allen keihard werken, kunnen we heel ver komen." Daar is aanvoerder Witteveen het mee eens. "We gaan met elkaar vechten om door te komen."

Het bereiken van de kwartfinale is al een knappe prestatie, maar Witteveen wil meer. "Vorig seizoen werden we in onze eerste bekerwedstrijd al uitgeschakeld, dus dat we nu in de kwartfinale staan is zeker speciaal", zegt de middenvelder, die hoopt nog een paar ronden verder te komen. "Voorafgaand aan het seizoen hebben we onze doelen opgeschreven. Een daarvan was het halen van de bekerfinale."

02032018237356_FPH5824

Die bekerfinale is dus nog altijd in het zicht. "Als we de finale halen, zou dat een megaprestatie zijn", vertelt Hellinga, die dat desondanks niet onhaalbaar acht. "Ajax vloog er in de beker na strafschoppen uit tegen FC Emmen en daar wonnen wij met ruime cijfers van."

Hoewel het woensdagavond een lastig duel wordt, acht Hellinga zijn ploeg niet kansloos om de halve finale te bereiken. "Als we tegen Vitesse spelen zoals eerder tegen PSV, kunnen we het ze heel lastig maken. We krijgen elke wedstrijd twee of drie kansen en als we er daar eentje van maken, hebben we een goede kans om door te gaan. De uitdaging is des te mooier; we hebben niks te verliezen."

Het duel tussen sc Heerenveen Onder 15 en Vitesse begint woensdagavond op Sportpark Skoatterwâld om 18.30 uur.

16092017232042_DSC1614