Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Simpele winst E-pupillen op Drachtster Boys

Gepubliceerd op 3 april 2016 21:05
Simpele winst E-pupillen op Drachtster Boys

Afgelopen zaterdag kwamen de E-pupillen in Drachten in actie tegen Drachtster Boys. In de eerste helft legde sc Heerenveen de basis voor een ruime zege: 0-7.

E1-trainer Niek Westra zag een sterke eerste helft van zijn ploeg,waarin veel kansen werden gecreëerd. Drachtster Boys kwam er nauwelijks aan te pas en probeerde gevaarlijk te worden in de omschakeling. Van achteruit kreeg sc Heerenveen vaak een verdediger op het middenveld; van de man-meer-situatie werd driemaal geprofiteerd: 0-3 bij rust. De score had hoger kunnen uitvallen, maar het ontbrak de blauw-witten soms aan nauwkeurigheid in de eindfase.

Na rust startte de pompeblêdenformatie in een te laag tempo. De thuisploeg kon het spel gemakkelijk bijbenen en kreeg ook kansen. Keeper Bernt Klaverboer hield zijn ploeg echter op de been en voorkwam doelpunten. Een kwartier voor tijd begon het weer te draaien bij sc Heerenveen en werd de score door doelpunten van onder andere Yoram Boerhout en Boaz Zuman bepaald op 0-7.

Een goede teamprestatie en een simpele overwinning voor de E-pupillen. Aanstaande woensdag wacht een belangrijk duel: sc Heerenveen gaat dan op bezoek bij nummer drie van de competitie FC Emmen.

Drachtster Boys E1 – sc Heerenveen E1 0-7 (0-3)

Spelers sc Heerenveen/Udiros E1
Bernt Klaverboer, Ingmar Mulder, Kay Schlette, Erald Krasniqi, Robin Bouw, Rowan Lorist, Tygo Land, Boaz Zuman, Frans Kallenkoot, Yoram Boerhout

Geblesseerd
Jort Vervat