AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Tevredenheid ondanks verlies jeugdteams

Gepubliceerd op 10 september 2018 11:58
Tevredenheid ondanks verlies jeugdteams

sc Heerenveen O15 en O13 verloren zaterdag beide hun competitiewedstrijd met 2-1. Ondanks de nederlagen waren trainers Menno van Dam en Niek Westra tevreden over het positiespel en de vechtlust van hun ploeg.

NEC 015 - sc Heerenveen 015 2-1 (0-0)

sc Heerenveen kreeg na een rommelige openingsfase de overhand tegen een fysiek sterke ploeg die veel de lange bal hanteerde. De ploeg van trainer Menno van Dam wist het spel te domineren met goed positiespel. Van Dam: ‘Helaas konden we voor de goal net niet toeslaan. Positief was dat wij verdedigend geen kans hebben weggeven.’

Ook in de eerste 25 minuten van de tweede helft waren de Friezen de betere ploeg. sc Heerenveen domineerde het spel en creëerde kansen. Dat leidde tot de 0-1 van Timo Zaal uit een hoekschop. Daarna profiteerde NEC optimaal van twee persoonlijke foutjes aan Friese zijde: 2-1. sc Heerenveen bleef strijden voor een gelijkspel maar komt ondanks twee grote kansen helaas niet meer tot scoren.
 
Van Dam toonde zich ondanks de nederlaag gematigd tevreden: ‘Ik heb best wel genoten van onze manier van voetballen. Wij domineerden met mooi positiespel. Helemaal blij werd ik van de vechtlust van ons team, dat bleef strijden voor een gelijkspel. Na het laatste fluitsignaal bleef het gevoel hangen van “hoe is het mogelijk dat we dit duel verloren hebben?”. De beleving is dus goed en het is als trainer lekker werken met zo’n groep.’

Scoreverloop
39. Zaal 0-1, 59. NEC 1-1, 66. NEC 2-1.

Opstelling: De Groot, Valerius (62. Valkema), Faber, Sabuni, Van den Berg (67. Mulder), Zaal, Oostra, Passacquale, Wevers (58. Rallis), Boerhout, Van ’t Loo.

sc Heerenveen O13 – NAC Breda O13 1-2 (1-2)

In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig, met weinig grote kansen over en weer in de eerste tien minuten. Daarna kwam NAC op een 0-1 voorsprong via  een eigen Fries doelpunt. Gelukkig kwam sc Heerenveen meteen weer op gelijke hoogte. Frans Kallenkoot krulde de bal in de verre hoek: 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Heerenveen steeds meer de overhand en werd  teruggedrongen.. De thuisploeg kreeg kansen, maar tegelijkertijd was NAC gevaarlijk in de omschakeling. Uit een corner maakten de gasten 10 minuten voor de rust de 1-2.
 
Na de pauze was sc Heerenveen dominant en gevaarlijk. De 2-2 hing in de lucht maar viel helaas niet. NAC kwam niet meer van de eigen helft, maar Heerenveen wist haar veldspel niet te bekronen met doelpunten.

Een onnodige nederlaag, vond trainer Niek Westra. ‘In de eerste helft was het nog een wedstrijd, maar in de tweede helft kwam  NAC niet van de eigen helft af. Ons veldspel was verzorgd en in een goed tempo. Dat stemt mij tevreden. Uiteindelijk gaat het om doelpunten maken en dat hebben wij nagelaten. We hebben onszelf tekort gedaan, maar over het vertoonde spel zijn we best tevreden.’

Scoreverloop
11. Eigen doelpunt 0-1, 12. Kallenkoot 1-1, 20. NAC Breda 1-2.

Opstelling: Van Dijk (30. Agbagni), Eerhart, Van Kooten, Bouw, Van Vliet (50. Mijnheer), Muhamad, Land, Cherrat (45. Visbeen), Smits, Alma (30. Veer) en Kallenkoot.