Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vechtlust sc Heerenveen O15 hoogtepunt bij jeugdteams

Gepubliceerd op 10 december 2017 10:40
Vechtlust sc Heerenveen O15 hoogtepunt bij jeugdteams

sc Heerenveen O15 wist zaterdagmiddag een 0-2 achterstand tegen Sparta Rotterdam ongedaan te maken. De twee andere jeugdteams die in actie kwamen (O19 en O13) leden helaas beide een nederlaag.

sc Heerenveen O19 – ADO Den Haag O19 (2-4)

ADO Den Haag begon sterk op Sportpark Skoatterwâld met veel diepgang over de zijkanten. sc Heerenveen had moeite om in de opbouw de vrije man te vinden, waardoor de verdedigers veelvuldig genoodzaakt waren de lange bal te hanteren. ‘Dat speelde ADO in de kaart’, zag trainer Paul Raveneau. ‘Zij kregen steeds ruimte om een tegenaanval op te zetten.’

 

Het spel golfde in de eerste helft op en weer, maar beide ploegen creëerden weinig kansen. Toch vielen er kort achter elkaar twee doelpunten. In de 37e minuut namen de bezoekers de leiding, maar een minuut later was het alweer gelijk toen een voorzet van sc Heerenveen-aanvaller Jesse Oliekan door ADO in eigen doel werd gewerkt.

 

Na de rust was sc Heerenveen meer aan de bal en lukte het om dominanter te voetballen. Tegelijkertijd had de defensie van de thuisploeg de handen vol aan de snelle aanvallers van Den Haag. ADO profiteerde optimaal van twee individuele fouten (1-2 en 1-3), waarna aanvoerder Vanja Drkusic de aansluitingstreffer binnenkopte. Arjen van der Heide kreeg namens sc Heerenveen nog een goede kans op 3-3, maar de doelman van ADO hield zijn ploeg op de been. Kort voor tijd viel de 2-4 en was de wedstrijd beslist.

 

Opstelling sc Heerenveen O19:

Trevor Doornbusch, Joshua Adney, Vanja Drkusic, Jorginho Soares, Marcello Beuker, Birkir Heimisson, Arjen van der Heide, Jan Ras, John Iredale, Emil Fredriksen en Jesse Oliekan.

Vitesse O17 - sc Heerenveen O17 afgelast

De wedstrijd in Arnhem werd afgelast vanwege sneeuwval.

sc Heerenveen O15 – Sparta Rotterdam O15 (2-2)

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop trof sc Heerenveen op Skoatterwâld Sparta Rotterdam. In de eerste helft speelde sc Heerenveen niet goed en was Sparta de betere ploeg. Halverwege de eerst helft maakten de Rotterdammers uit een vrije trap de 0-1 en vlak voor rust viel ook de 0-2. De ruststand had zelfs nog hoger kunnen uitvallen, maar gelukkig voor sc Heerenveen hadden de bezoekers het vizier een aantal keer niet op scherp staan.In de rust wees de technische staf de thuisploeg erop dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat er zeker mogelijkheden waren om het duel te kantelen. Dat resulteerde in een agressiever sc Heerenveen en leverde uiteindelijk ook de aansluitingstreffer op: in de 60e minuut scoorde, de kort daarvoor ingevallen, Trustin van ‘t Loo. Acht minuten later zorgde Imanuel Bonsu voor de 2-2 en was de spanning helemaal terug in de wedstrijd. In de laatste minuut spatte een inzet van Heerenveen nog uiteen op de lat. Gezien het wisselende spelbeeld en de veerkracht van sc Heereneen, was het gelijkspel een terechte uitslag.

 

Opstelling sc Heerenveen O15:

Take Pierie, Willard Timmerman, Caleb Asante, Quinten Klompstra (50. Timo Zaal), Roan vd Plaat, Imanuel Bonsu, Jeninhio Garconius (56. Trustin van ‘t Loo), Yairo Hoffman, Jens Klaverboer, Melle Joop Witteveen en Tim ten Voorde.

Ajax O13 – sc Heerenveen O13 (4-0)

Na twee gewonnen wedstrijden tegen Almere en Volendam keek sc Heerenveen O13 vol vertrouwen uit naar het duel met Ajax, maar in Amsterdam bleek de koploper al snel een maatje te groot. Sc Heerenveen werd in de eerste helft teruggedrongen op eigen helft en Ajax was effectief in de afronding. De Amsterdammers maakten halverwege de eerste helft vier doelpunten binnen vijftien minuten.

Het was goed om te zien dat sc Heerenveen lering trok uit de eerste helft. Na de rust begon de ploeg van trainer Niek Westra goed en compact, en in de omschakeling creëerde sc Heerenveen enkele kansen. ‘De wedstrijd was in de rust al gespeeld, maar de tweede helft speelden wij zoals we dat graag willen zien: met lef. Ondanks de ruimte achterstand hebben we het Ajax nog moeilijk gemaakt’, zei trainer Westra.

Opstelling: Bernt Klaverboer, Harm Jan Smits, Justin Valerius, Kaj Schlette, Finn van den Berg, Tygo Land (Saifdinne Cherrat), Ingmar Mulder (Robin Bouw), Dimitris Rallis, Yoram Boerhout, Bold Purev (Frans Kallenkoot) en Boaz Zuman.