Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Winst en verlies voor jeugd sc Heerenveen op bezoek bij Vitesse

Gepubliceerd op 29 januari 2018 08:34
Winst en verlies voor jeugd sc Heerenveen op bezoek bij Vitesse

Afgelopen zaterdag kwamen er slechts twee jeugdteams van sc Heerenveen voor de competitie in actie. sc Heerenveen O17 en O13 speelden beide een uitwedstrijd op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem bij Vitesse. Waar de ploeg van trainer Ronnie Pander (O17) met 3 punten weer terug naar Friesland kwam, wist de ploeg van Niek Westra (013) helaas niet te winnen.

Vitesse O17 – Sc Heerenveen O17 (1-3)

sc Heerenveen 017 kwam goed uit de winterstop met twee overwinningen op Excelsior en Willem II en wist dit afgelopen zaterdag in Arnhem een goed vervolg te geven. Vlak voor de winterstop kwamen beide ploegen ook tegen elkaar in actie en toen wist sc Heerenveen 017 het duel te winnen. Hierdoor kwam Vitesse niet in de kampioenspoule terecht en deze ploeg wilde zaterdag dan ook graag een en ander rechtzetten. De Friezen waren echter sterk in Arnhem en wonnen met 1-3.
 
De start van de wedstrijd was wel voor Vitesse. Door niet goed ingrijpen in de defensie bij de Friezen, kwam de ploeg van Ronnie Pander snel op een 1-0 achterstand. Langzamerhand kwam sc Heerenveen O17 echter beter in de wedstrijd. Doordat de ploeg goed dieptes wist te maken aan de zijkanten, werden ze steeds gevaarlijker en ontstonden er een aantal goede mogelijkheden. In de 36e minuut was het eindelijk raak en schoot Rein Smit uit een voorzet van Eddo Nyamsangya de 1-1 binnen.
 
In de tweede helft kwam sc Heerenveen O17 zelfs op een 1-2 voorsprong. Na 48 minuten kwam rechtsback Sietse Nijboer goed mee op, zijn voorzet kwam terecht bij Guus Offerhaus, die de bal vervolgens tegen de touwen kon schieten. Toen Eddo Nyamsangya tien minuten later ook nog de 1-3 binnenschiet, na knap voorbereidend werk van Rein Smit, zat de wedstrijd in de tas. Vitesse probeerde het nog wel door het inzetten van een extra aanvaller, maar mede dankzij de ingevallen Chima Anyasi blijft het 1-3. Trainer Ronnie Pander was dan na afloop ook zeer tevreden: ‘Een mooie overwinning!’
 
Opstelling: Joshua Roos, Sijtse Nijboer (72. Kay Dollenkamp), Jesse Vermaning, Guus Offerhaus, Marvellous Adedeji, Stefan Westra, Eddo Nyamsangya, Djenahro Nunumete, Rein Smit, Nordin Tahboun (61. Chima Anyasi), Dilivio Felida

Vitesse O13 – Sc Heerenveen O13 (3-0)

Na de mooie overwinning voor de beker op Zeeburgia afgelopen week, mocht sc Heerenveen O13 afgelopen zaterdag aantreden tegen Vitesse 013. Deze ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd slechts twee punten meer dan de Friezen. Helaas groeide het gat zaterdag naar 5 punten, want de Arnhemmers waren met 3-0 te sterk.
 
De wedstrijd begon niet goed voor de Friezen. sc Heerenveen O13 speelde in een te laag tempo en kwam hierdoor veel te snel onder druk te staan. Al na zeven minuten kwam Vitesse O13 op een 1-0 voorsprong. Na deze snelle achterstand kwam de ploeg van trainer Niek Westra wel beter in de wedstrijd, maar echt grote kansen konden er helaas niet worden gecreëerd. Vitesse lukt dit wel en maakt voor de rust de 2-0.
 
Na rust lukt het beter om op de helft van Vitesse te spelen en zijn de Arnhemmers voornamelijk nog gevaarlijk via de omschakeling. sc Heerenveen O13 blijft op zoek naar de aansluittreffer om de spanning terug te laten keren, maar dit lukt niet. Vanuit de counter maakt Vitesse de 3-0 en toen was de wedstrijd gespeeld.
 
Trainer Niek Westra: ‘Een matige wedstrijd van onze kant. In balbezit maken we echt stappen maar om te winnen van Vitesse was echt meer nodig. Dit konden we vandaag helaas niet brengen’
 
Volgende week zaterdag een nieuwe kans voor sc Heerenveen O13 tegen Zeeburgia 013.
 
Opstelling: Bernt Klaverboer, Harm Jan Smits (Hylke), Justin Valerius, Kaj Schlette, Robin (Ingmar Mulder), Tygo Land, Finn vd Berg, Dimitris Rallis, Yoram Boerhout, Bold Purev (Jimte), Boaz Zuman (Kick)